Кіберполіція попереджає про найбільш поширені види онлайн-шахрайств і радить, як від них уберегтися

Найбільш розповсюдженими видами шахрайства є продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства ☎️, а також фішингові онлайн-магазини (посилання). Протягом минулого року співробітники кіберполіції заблокували приблизно 30 тисяч шахрайських інтернет-посилань та майже 9 тисяч банківських рахунків 💳 зловмисників.
Щоб вберегтися від подібних схем аферистів, кіберполіція радить дотримуватися базових правил цифрової безпеки під час використання мережі Інтернет:
📌використовуйте лише перевірені ресурси та переконайтеся у правильності назви необхідного сайту;
📌не передавайте нікому дані своєї банківської картки (строк дії, CVV-код та пін-код);
📌у разі купівлі на платформі оголошень, обговорюйте деталі угоди тільки в чаті цієї платформи і не переходьте у сторонні месенджери та за сумнівними посиланнями;
📌сайти, які приймають онлайн-платежі, мають бути захищеними. Для цього в назві адреси вони мають містити https:// та значок «замок»;
📌для безпечного онлайн-шопінгу використовуйте лише післяплату.
🔎Крім цього, на сайті кіберполіції у розділі «Stop Fraud»» можна перевірити номер телефону, банківську картку та посилання на сумнівний сайт – можливо, шахраї вже є в базі кіберполіції (https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/).
🔎Підписавшись на телеграм-канал https://t.me/CyberpolUA, ви можете переглянути всі актуальні новини про викриття правопорушень та інтернет-махінації, а також отримати корисні рекомендації.
🔎Якщо ви стали жертвою шахраїв – звертайтеся до кіберполіції через форму зворотнього зв’язку на сайті https://ticket.cyberpolice.gov.ua/.
🔎Окрім цього, можна отримати консультацію спеціалістів за номером телефону 0800505170 або надіславши листа на електронну поштову скриньку [email protected].
🔎У розділі «Контакти» розміщено номери телефонів регіональних підрозділів, зокрема – відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області: +38(0372) 59-15-30. Також можете звернутися до кіберполіцейських особисто за адресою м. Чернівці, вул. Кармелюка, 9.
Кіберполіція
Немає опису світлини.
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Галина Єреміца та ще 1
2 поширення
Подобається

Коментувати
Поширити