У селі Валя Кузьмина провели захід, що поєднав історію, культуру та… цілющі рослини

Сьогодні у Валі-Кузьмина говорили про цілющі рослини. Захід, на якому були присутні олова та секретар Волоківської ОТГ, а також староста села Валя-Кузьмина, провела  завідуюча бібліотокою Віра Меус разом з завідуючим клубом сел. Віра Григорівна  привітно зустріла гостей та росповіла всю історію бібліотеки та клубу.

Тут проводять масу цікавих заходів, існують клуби за інтересами, де кожен може провести свій час з користю. Учні Валякузьминської школи теж є частими гостями клубу та бібліотеки. Так і на заході вони були активними учасниками і слухачами. Від присутньої жительки села, яка займаєтся рослинам і знає всі їх цілющі властивості, присутні дізналися багато цікавого і корисного. Практично скрізь – в лісі, на городі, на полях і луках – можна знайти лікарські рослини. Наша земля – це природна зелена аптека.

У народній медицині широко використовуються лікарські трави і рослини. Здавна лікувальні властивості лікарських рослин і трав та їх специфічні особливості використовувалися в лікувальній практиці. На основі лікарських трав готуються фармацевтичні препарати, деякі з яких добре відомі.

В кінці заходу гостей чекав музичний номер в виконанні молодої групи “Козачата”.