Цьогоріч влітку на Буковині проведуть фінальний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Організаційний штаб змагань, що створений при Чернівецькій ОДА, вже напрацював відповідну програму заходу. Нині її презентували кураторам гри з Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру національно-патріотичного виховання та міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження».
«Приймати фінал «Джури» – честь та відповідальність для Буковини. Напередодні ми об’їздили всі можливі локації для проведення гри. Нині ж разом із вами хочемо доопрацювати програму, аби захід відбувся на найвищому рівні», – сказала

Ірина Ісопенко

.

Учасники патріотичної гри, а це близько двохсот дітей, перебуватимуть на Буковині два тижні. Організатори планують провести основні етапи фіналу у Чернівцях, Хотині та Вижниці.
«Не всі області України можуть так злагоджено працювати над організацією «Джури», як Буковина. У вас є чітке розуміння національно-патріотичного виховання та всього, що з ним пов’язано. У фінальному етапі гри ми хочемо донести та показати учасникам усі культурні джерела вашого краю та його історичні родзинки. Таким чином ми закладаємо у дитячу свідомість патріотичні цінності», – зазначив директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Сергій Неділько.
Під час зустрічі обговорили основні питання щодо забезпечення успішного проведення «Джури». Йдеться про бюджет конкурсу, місця таборування учасників та військової частини для проведення різних видів змагань, транспортне та екскурсійне забезпечення, організацію харчування тощо.
Міністерство освіти і науки України
Український державний центр національно-патріотичного виховання