Вокалисту рок-группы Kiss Полу Стенлі 20 січня виповнюється 69

Пол Стенлі (англ. Paul Stanley, а ім’я при народженні – Стенлі Берт Айзен (англ. Stanley Bert Eisen), народився 20 січня 1952 Квінс, Нью-Йорк, США) – американський музикант, ритм-гітарист і вокаліст рок-групи Kiss .


Разом з Джином Сіммонс є одним із засновників групи, автор і співавтор більшості хітових композицій Kiss, таких як Rock and Roll All Night, Detroit Rock City, I Was Made For Lovin ‘You, I Want You, «Love Gun, Creatures Of The Night , Crazy Crazy Nights, Forever і багатьох інших.

Скооперувавшись з Джином Симмонсом, ці музиканти виробили ідею, відповідно до якої була, нарешті, збита їх власна група, в історії якої домінуючу роль грав Стенлі, так як це він придумав назву для групи, він же підшукував ідеї для нових пісень, і, нарешті, оформляв їх шоу.

Як найбільш значний і важливий артист на сцені під час концертів «Kiss», Стенлі все ж ніс на собі досить-таки важкий вантаж – він співав, грав і в той же час виробляв різні акробатичні номери на сцені на своїх високих підборах. Грим Стенлі – зірка навколо правого ока – досить простий,
але доречний.

В одному з інтерв’ю журналу «16» він говорить: «Я вибрав зірку навколо ока як частину макіяжу, тому що це якраз те, ким я мріяв стати – зіркою. І я дійсно хочу, щоб люди звертали увагу на мене і мою музику».