Нові стандарти щодо організації харчування та безпеки дітей у школах

Із початку 2021 року набув чинності новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти.
Разом із освітянами Буковини, представниками Держпродспоживслужби та іншими фахівцями заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко провела для голів ТГ, які відтепер відповідають за заклади освіти у своїх громадах, консультацію щодо впровадження нового регламенту.
«Новий Санітарний регламент – це дороговказ щодо створення безпечних і доступних умов навчання та виховання дітей. Він визначає вимоги до шкільних приміщень, їдальні, меблів, навчального обладнання, спортивних майданчиків, прибудинкових територій закладів тощо. Успішно запровадити його в освітній системі Буковини – наше спільне завдання» – зазначила

Ірина Ісопенко

.

У Чернівецькій ОДА разом із фахівцями Держпродспоживслужби напрацювали план реалізації регламенту у школах області. Перш за все він стосується особливостей організації харчування, в тому числі й дітей із особливими дієтичними потребами.
Усі вимоги та рекомендації обговорили із головами громад, які безпосередньо мають проконтролювати їх впровадження на місцях. Так, найперше вони повинні врегулювати питання будівництва внутрішніх вбиралень, довезення дітей до закладів освіти, ліквідації навчання у другу зміну учнів початкових класів.
Усі вимоги нового Санітарного регламенту реалізовуватимуть поетапно, згідно плану.
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Valentina Bezverhnya, Олеся Намака та ще 65
15 поширень
Подобається

Коментувати
Поширити