Сьогодні, 6 січня 1953 року, народився Малькольм Янг – рок-музикант, відомий як засновник австралійської рок-групи AC/DC

Малькольм Мітчелл Янг народився в багатодітній сім’ї. Коли Малькольму було 10 років родина Янгів переїхала в Австралію. Як і його старший брат Джордж, Малькольм був талановитим футболістом і збирався зробити спортивну кар’єру.

Малькольм і Ангус заснували AC/DC в листопаді 1973 року, коли Малькольму було 20 років, а Ангусу 18. Їх перше національне турне пройшло у 1974 році з першим вокалістом Дейвом Евансом.

AC/DC переїхав до Великої Британії у 1976 році і почав напружений графік міжнародних гастролей і запису. Після смерті Бона Скотта у 1980 році вони записали свій найбільш продаваний альбом Back in Black з третім за рахунком вокалістом Браяном Джонсоном.

Малькольм Янг пропустив тур 1988 через проблеми з алкоголем. Ця причина була прихована, офіційно ж оголошено, що він пропустив тур через хворобу сина. Малькольм зрештою вирішив проблеми з алкоголем і повернувся в групу. Під час відсутності Малькольма, його племінник Стіві заміняв Малькольма. Відомо, що деякі фани не помітили заміни Малькольма, так як Стіві вражаюче схожий на Малькольма.

Малькольм одружений з Ліндою Янг ще з початку своєї кар’єри, і має доньку Кару (народилася під час запису сесій Back In Black) і сина Росса (1982). Він проводить більшу частину життя у Великій Британії, повертаючись до «Oncaparinga» (його будинок у Східному Balmain, Сідней) кожне Різдво.

Малькольм Янг внесений до видання «Хто є хто в Австралії» у 2004—2005 роках.

Малькольм Янг помер у віці 64 років 18 листопада 2017 року.

 Вікіпедія