Глибоччани взяли участь у святкуванні дня міста Радівці (Румунія)

Традиційно у рамках святкування Дня міста Радівці (Румунія) пройшов XXVI Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Арканул». Цьогоріч в ньому взяли участь 18 фольклорних колективів з Румунії, а також Греції, Сербії, Туреччини, Молдови та України. Нашу країну на цьому святі представили Народний аматорський оркестр народних інструментів (кер. В. Опаєць) та НААТ «Ізвораш» (кер. Р.Нагірний) Глибоцького РКБТД, солісти – Аліса Божескул та Іван Боднар.

Розпочалися урочисті заходи з зустрічі керівників та представників колективів з мером та директором будинку культури м.Радівці у великій залі міської бібліотеки. Всім присутнім надавали слово, щоб познайомитися та обмінятися сувенірами. Далі урочистою ходою мистецькі колективи пройшли до Центральної площі міста, де розпочався парад пісень, танців та музики.

Три дні поспіль наші земляки дарували своє мистецтво гостинним Радівцям, демонстрували танцювальну та музичну культури Буковини. Гаряче і під бурхливі оплески вітала артистів румунська публіка.

Запям’яталася українцям  поїздка в басейн, де аматори відпочили і набралися сил для подальших виступів.

Останнього дня всі колективи отримали дипломи та пам’ятні сувеніри від організаторів фестивалю. Також для всіх учасників організували прощальну вечірку, на якій було проведено конкурс «Містер і міс фестивалю». Приємним є те, що наша пара Воробець Богдан та Мігалатюк Анастасія, учасники НААТ «Ізвораш» зайняла призове третє міце.