Щодо законності перебування іноземців та осіб без громадянства на території України

☝️ Міграційна служба звертає увагу іноземців та осіб без громадянства на те, що тимчасове скасування притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які не змогли виїхати за межі України у період дії карантинних обмежень, не є підставою для їх перебування в Україні із порушенням вимог міграційного законодавства.
❗️Законність перебування іноземця або особи без громадянства в Україні може бути підтверджена паспортним документом з відміткою про перетин кордону або штампом про продовження строку перебування із урахуванням дати перетину кордону, а також посвідкою на тимчасове або постійне проживання із штампом реєстрації адреси місця проживання та з дійсним строком дії.
🔍 При оформленні посвідок на тимчасове проживання Міграційною службою в обов’язковому порядку здійснюється перевірка інформації, яка надається іноземцями та особами без громадянства, зокрема – щодо адреси проживання та підстав перебування на території України, у тому числі – з метою працевлаштування або здійснення волонтерської діяльності. ‼️Недостовірність наданих документів чи інформації є підставою для відмови в оформленні посвідки на тимчасове проживання.
👉 Додатково повідомляємо: нещодавно за ініціативою Міграційної служби Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку оформлення посвідок на тимчасове проживання, відповідно до яких громадяни країн із безвізовим порядком в’їзду в Україну (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Узбекистан), що перебувають в нашій державі на законних підставах, мають право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України у зв’язку із зміною мети в’їзду.
❓ У разі наявності питань щодо оформлення документів, а також для отримання персональних консультацій іноземці та особи без громадянства можуть звернутися до нас за допомогою електронного сервісу «Приймальня електронних звернень» або надіслати відповідного листа на поштову скриньку 📧 [email protected]