21 листопада, в Україні відзначають сьому річницю Гідності і Свободи

Свято приурочене до річниці двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.

Українці об’єдналися в народному гніві і вийшли на акції протесту в листопаді 2013 року. У вечері 21 листопада, на майдані Незалежності почали збиратися учасники мітингу. У цей вечір їх вже було 1500, а до 24 листопада на головній площі країни вже було понад 100 тисяч прихильників євроінтеграції. Також протести пройшли у Львові та Харкові.

Потім відбулася загальностуденський страйк, а 29 листопада на Евромайдані пройшов великий мітинг із закликами до відставки уряду і дострокових виборів у парламент.

Криваві виявилася ніч на 30 листопада. Тоді для того, щоб розігнати майданівців злочинна влада застосувала силу. І це був тільки початок. Протести перетворилися з проєвропейських в антиурядові і стали носити більш масштабний характер.

  З цієї нагоди перший заступник голови Глибоцької районної державної адміністрації Василь Барарюк, голова районної ради Петро Панчук та голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк поклали квіти до пам’ятника «Борців за волю України» та вшанували пам’ять загиблих під час революційних подій хвилиною мовчання.