У ніч з 31 жовтня на 1 листопада частина українського суспільства святкує «свято» Хельовін (Helloween)

Більшість шанувальників цього «свята» навіть не задумуються над історією його виникнення. У перші століття нашої ери Британські острови й частину теперішньої Франції населяли кельти. Коли вони були ще язичниками, то поклонялися багатьом богам, зокрема богові смерті й темряви Самхаїну.
Вони вірили, що цієї ночі відчиняються двері світу мертвих, і його мешканці проникають на землю. Щоби їх умилостивити люди запалювали вогнища та приносили жертви. Вважалося, що Самхаїл відпускав до своїх будинків померлі душі, але лише тоді коли він залишиться задоволений від приношень. Звідси і бере початок традиція бродити в ніч на Хелоувін одягненим в костюми привидів, відьом і всіляких інших створінь, що символізує спілкування з потойбічним світом.
Католицька Церква в тих краях встановила на цей день християнське торжество Всіх святих (у нас, у Східній Церкві, Всіх святих припадає на першу неділю після Трійці).
З приходом нових традицій старі доповнились. Наприклад, діти не тільки переодягалися в костюми привидів, відьом та всіляких інших створінь, а ще й ходили від будинка до будинка де їм давали солодощі, як це і роблять до цього часу.
Після цього «свята» нерідко надходить інформація про осквернення кладовищ та проведення інших сатанинських ритуалів.
Тому якщо хтось вбачає в святкуванні Хелловіна безневинну забаву, – нехай знає, що таким чином він свідомо чи не свідомо служить сатані. А бути християнином і служити злим духам неможливо.
Зображення може містити: текст «церква ΤΑ хелловн»
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
605
41 коментар
336 поширень
Подобається

Коментувати
Поширити