Від яких хвороб захищають чисті руки

15 жовтня – Всесвітній день миття рук

Щоби руки були чистими, їх достатньо мити з милом під проточною водою протягом двадцяти секунд. Цього достатньо, аби захистити себе від небезпечних вірусів та бактерій.

❓ДЛЯ ЧОГО МИТИ РУКИ
Якщо ви старанно миєте руки з милом впродовж 20 секунд, то позбуваєтесь бруду, вірусів та бактерій, убезпечуєте себе та оточуючих від харчового отруєння, грипу чи діареї.
Чисті руки допомагають уникнути надмірного використання антибіотиків, а відповідно – запобігає виникненню стійкості до антибіотиків. Ще миття рук – гарна профілактика для людей, які вже є стійкими до антибіотиків, і яких може бути важко лікувати.
❓КОЛИ НЕОБХІДНО МИТИ РУКИ
Обов’язково мийте руки:
🔴до, під час і після приготування їжі
перед споживанням їжі
🔴до і після догляду за хворим
🔴до і після обробки порізів або ран
🔴після туалету
🔴після заміни підгузників або прибирання за дитиною, яка скористалася туалетом
🔴після видування носу, кашлю або чхання
🔴після того, як ви торкались тварин або корму для тварин, прибирали за твариною тощо
🔴після того, як винесли сміття
❓ЩО РОБИТИ, ЯКЩО НЕМАЄ ВОДИ ТА МИЛА
🔵Найкращий спосіб зменшити кількість мікробів на руках в більшості випадків – мити їх з милом і водою впродовж 20 секунд. Водночас, якщо мило та вода недоступні, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, який містить щонайменше 60% спирту. Дезінфікуючі засоби для рук на основі спирту можуть швидко зменшувати кількість мікроорганізмів на руках, проте вони не вбивають усі типи мікроорганізмів і можуть не видаляти шкідливі хімікати.
Чисті руки захищають нас від хвороб та зменшують потребу в лікуванні антибіотиками. Мийте руки ретельно і будьте здорові!