Глибоцькі бібліотекарі організували для молоді квест на знання Конституції

З нагоди Дня Молоді та напередодні Дня Конституції України 26 червня бібліотекарі Глибоцької центральної районної бібліотеки організували для студентів Глибоцького професійно-технічного ліцею святкову програму Складалася вона з двох частин: молодіжно-правового квесту «Молодь і Конституція» та перегляду документального фільму «Історія  Конституції України».

З допомогою жеребкування були сформовані дві команди та обрані капітани, які отримали конверти з маршрутним листом, в якому були зазначені станції для проходження квесту. На кожній станції на квестерів очікував координатор. За проходження кожної із станцій команди отримували фішки.

Якщо команда не мала відповіді або не відповідала правильно, можна було «купити» підказку виконавши творче завдання, наприклад, розказати вірш, чи заспівати  правильно гімн України.

Загалом квестери пройшли такі станції: «Адміністраційна», «Нотаріусна», «Судова», «Бібліотечна» та «Фонтанна» на яких розв’язували правовий кросворд, грали в правову гру «Правда – Неправда», розглядали  різні ситуації з відомих казок, де потрібно було визначити які права порушено та розгадували ребуси.

Далі в читальному залі всі учасники квесту переглянули документальний фільм «Історія Конституції України», організований працівниками Глибоцької райкіновідеомережі.

Наприкінці заходу капітани-учасники молодіжно-правового квесту «Молодь і Конституція» були нагороджені грамотою, подякою та символічними подарунками від бібліотеки.