На Буковині викрито інспектора прикордонної служби за 2 тис євро хабара

2 тис євро хабара за переміщення через державний кордон України контрафактних цигарок – на Буковині викрито інспектора прикордонної служби
🔹 За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито інспектора прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону ДПС України на одержанні неправомірної вигоди в 2 тис євро (ч.3 ст.368 КК України).
🔹 За даними слідства, прикордонник за грошову винагороду сприяв незаконному переміщенні через державний кордон України тютюнових виробів.
🔹 Так, 20.09.2020 охоронець кордону одержав від громадянина 500 євро неправомірної вигоди.
🔹 У суботу, 03.10.2020, його затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання ще 1500 євро.
🔹 Слідство триває. Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області.
🔸 Примітка: 👉 відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури