У пункті пропуску «Порубне-Сірет» Буковинські митники вилучили незаконно переміщений жіночий одяг

У пункті пропуску «Порубне-Сірет» співробітники Буковинської митниці Держмитслужби припинили спробу незаконного ввезення жіночого одягу.

55-річний мешканець Хмельницької області, що повертався цієї ночі до України, для проходження митного контролю обрав смугу руху “зелений коридор”, чим засвідчив відсутність товарів для декларування.

Під час митного контролю громадянин пред’явив особисті речі та продукти харчування в кількості однієї валізи.

При здійсненні догляду пред’явленого товару було виявлено незаявлені до митного контролю та приховані жіночі речі (сукні, спортивні костюми, кофти, пальто та куртка з овчини). Предмети одягу були приховані під пасажирськими сидіннями автомобіля серед коробок з продуктами харчування, а також під верхнім чоловічим одягом на вішаках.

Таким чином, громадянин вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару, шляхом використання способів та засобів що утруднюють їх виявлення (ч.1 ст. 483 Митного кодексу України).

За даним фактом складено протокол, відповідно до якого 47 одиниць одягу вартістю майже 33 тис. грн. вилучено. Рішення у справі прийматиме суд.

В.о. начальника  Буковинської митниці Держмитслужби                            Юрій ТЕРЕЩУК

28.09.2020