Буковинські митники вилучили не задекларовану валюту в перерахунку близько 680 тисяч гривень

Так, сьогодні 21 вересня,  у пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» співробітники Буковинської митниці Держмитслужби виявили у громадянина Румунії, що слідував у якості пасажира легковика з Румунії до України, не задекларовані та приховані 1750 євро та 22100 доларів.

До митного контролю порушник законодавства надав контрольний талон для проходження митного контролю по «зеленому коридору». Своїми діями громадянин заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо переміщення через митний кордон України.

Під час огляду пред’явлених особистих речей в одній з валіз було виявлено не заявлені та приховані від митного контролю 1100 доларів США. Валюта знаходилась в закритій металевій коробці, поміщеній у дитячому взутті.

При проведенні митного контролю у митників виникла підозра, що вказаний громадянин може переміщувати при собі предмети, обмежені або заборонені до переміщення через митний кордон України. Під час проведення особистого огляду чоловік заявив про наявність у нього 21 000 доларів США, що були в кишенях куртки, та 1750 євро в портмоне.

Згідно з ч.1 ст.483 Митного кодексу України запроваджено протокол про порушення митних правил та вилучено валюту в перерахунку близько 680 тис.грн. вилучено. Санкції статті передбачають також накладення штрафу у сумі 100 відсотків вартості не задекларованої готівки.

21.09.2020