УДМС у Чернівецькій області нагадує про необхідність своєчасного оформлення паспорта громадянина України у зв’язку з початком виборчої кампанії

Звертаємо увагу буковинців, що в країні офіційно стартувала передвиборча кампанія й міграційна служба, як орган державної влади, уповноважений на надання адміністративних послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України, відіграватиме у цьому процесі важливу роль.

Адже саме дійсний паспорт громадянина України (у вигляді книжечки чи ID_картки) є основним документом, що дозволяє українцям, яким виповнилося 18 років,  реалізувати своє виборче право.

З огляду на те, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня, громадяни України, яким необхідно змінити паспорт у зв’язку з втратою, викраденням, обміном, визнанням недійсним тощо, матимуть достатньо часу, щоби оформити та завчасно отримати новий документ  у вигляді ID-картки.

Варто зауважити, що термін оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки у регламентному режимі складає 20 робочих днів, у терміновому – 10 робочих днів.

Слід також пам’ятати, що за відсутності у паспорті актуального фото у віці 25 та 45 років документ є недійсним й така «дрібниця» може стати перешкодою для голосування під час виборів.

Нагадуємо, що доки на загальнодержавному рівні триває карантин (згідно рішення КМУ, до 31 жовтня включно), оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки чи вклеїти актуальне фото по досягненні 25- та 45-річного віку можна у ближчому підрозділі ДМС України незалежно від реєстрації місця проживання.

Більше інформації щодо порядку оформлення та видачі паспорта громадянина України у вигляді ID-картки за посиланням: https://bit.ly/32gI8sc

Довідки за телефоном: (0372) 55-04-61.

Управління ДМС у Чернівецькій області