Потяг “Чернівці-Сучава” буде доступним і комфортним

21 червня, на станції Вадул-Сірет відбулася двостороння робоча зустріч делегацій Чернівецької області та Сучавського повіту (Румунія), під час якої учасники обговорили технічні питання запуску потяга сполученням Чернівці-Сучава. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Як зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, влада має забезпечити належні умови користування безвізовим режимом для громадян України. Разом з тим, запуск потяга розвантажить міжнародний автомобільний пункт пропуску «Порубне».

Румунська делегація на чолі з головою Сучавської повітової ради Георге Флутором наголосила на тому, що відповідні дозволи з румунської сторони щодо курсування потяга «Сучава – Чернівці», «Чернівці – Сучава», вже надані, до того ж серед населення сусідньої держави спостерігається жвавий інтерес до цього напрямку. Наразі сторони домовились продовжувати роботу щодо узгодження часу, розкладу, питань здійснення прикордонного та митного контролю. Не менш важливим також є визначення ціни квитка, адже, як зазначають обидві сторони, він має бути доступним, а поїздка потягом комфортною та швидкою.