Школи Буковини до кінця жовтня мають перейти на ведення електронних журналів та щоденників

До кінця жовтня школи Буковини мають перейти на ведення електронних журналів та щоденників. Таку вимогу перед закладами ставить Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації.

У відомстві переконані, нововведення в нинішніх реаліях украй необхідне, адже чимало закладів освіти через епідемію коронавірусу розпочали навчання дистанційно. А електронний журнал допоможе батькам контролювати успішність дітей у режимі реального часу. Та й самі школярі розумітимуть, які оцінки отримали, що слід виправити, підучити чи перездати.

Школи Буковини до кінця жовтня мають перейти на ведення електронних журналів та щоденників

– Батьки матимуть спеціальний код, за яким можуть зайти у систему та проконтролювати поточні оцінки з того чи іншого предмета, перевірити, чи має їхній школяр пропуски, ознайомитися із домашніми завданнями та зрозуміти, як дитина їх виконує. Для учнів електронний журнал – це також зручно, адже вони мають зворотний зв’язок із учителем, можуть вчасно скоригувати відмітки, – пояснює виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Надія Періус.

Що ж до електронних щоденників, то до них автоматично надходить завдання, яке учитель записує у журналі. Із такого записника не вирвеш сторінку з поганою відміткою чи зауваженням учителя, тож це додатковий засіб контролю.

Наразі вже 295 шкіл Чернівецької області ведуть електронні журнали та щоденники. Заклади освіти користуються двома спеціальними платформами – NZ.UA та E-schools.info. Вони схвалені до використання Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

Для педагогів області проведуть презентацію усіх доступних платформ із електронними журналами і щоденниками. Крім того, на сайті Інституту післядипломної педагогічної освіти у розділі «Діджиталізація» викладено навчальні матеріали щодо того, як користуватися цими інструментами.