Звернення голови Глибоцької райдержадміністрації Георгія Придія з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшло у життя нашого народу. У цей день розпочалася найжахливіша війна, яка забрала життя близько десяти мільйонів наших співвітчизників.

У цей день ми згадуємо усіх тих, хто не повернувся з фронтових окопів, кого замучили у концентраційних таборах та катівнях, хто жертвував своїм життям задля того, аби наша Вітчизна стала вільною. Ми схиляємо голови перед всіма тими, хто загинув у смертельному двобої з фашистськими агресорами, чиї братські могили розкидані по українській землі і по всьому світу. Вони віддали свої життя в ім’я миру і свободи нашої Батьківщини. Наш народ буде вічно пам’ятати, якою ціною заплатила країна за свою незалежність, за Велику Перемогу над фашизмом.

Виявивши нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, наші батьки і діди здобули мир і свободу наступним поколінням.

Віддаймо шану усім, хто під час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Давайте разом, цього скорботного дня виразимо свою вдячність нашим героям, схилимо голови у хвилині мовчання перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.

Слава їм і вічна пам’ять!