«СЯЮЧИ ІНШИМ, ЗГОРАЮ САМ». Захід до Дня медичного працівника

День медичного працівника – професійне свято працівників галузі охорони здоров’я України, яке відзначається щорічно у третю неділю червня.

Праця медиків є однією із найбільш благородних та жертовних. Вас недаремно називають хранителями життя, адже ви першими приходите на допомогу у найскрутніші хвилини і допомагаєте боротися за найцінніший скарб – здоров’я та життя. У ваших руках щодня опиняються сотні людських доль, які залежать не тільки від вашого рівня кваліфікації і призначеного лікування, але й від вашої психологічної підтримки і проявленого милосердя.

З привітальним словом урочистості розпочав головний лікар Глибоцької районної комунальної лікарні Іван Васильович Шкробанець.

Розпочався захід хвилиною мовчання за загиблими у зоні АТО, адже з початку війни з російським агресором загинуло 28 і поранено більше 200-сот медичних працівників. Колектив медичного персоналу Глибоччини вшанували Героїв стоячи.

У наш час чимало українських медиків змушені проявляти не тільки гуманізм, але ще й стійку мужність та патріотизм.

Сотні відданих своєму фаху лікарів сьогодні працюють у зоні бойових дій, де рятують поранених військових, надають допомогу місцевим мешканцям, волонтерам і всім, кому не байдужа наша земля. Героїчно виконуючи клятву Гіппократа, наші медики ризикують власним життям і нехтують особистим спокоєм.

З вітальними словами і врученням подяк та грамот виступили: голова районної ради Петро Панчук, в.о. голови районної державної адміністрації Ілля Лопуляк, голови Глибоцької і Волоківської ОТГ Григорій Ванзуряк і Валинтин Глопіна.

Також І. Лопуляк вручив почесні відзнаки і медалі  «ЗНАННЯ, ДУШУ, СЕРЦЕ-ЛЮДЯМ» від всеукраїнсьеого об’єднання громадян «КРАЇНА» м. Київ  головного лікаря РКЛ Івану Шкробанцю та головному лікарю «Глибоцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Марію Мельничук (нагородження здійснювалось за представленням громадського формування «Козацька варта»), а також медикам, учасникам АТО, лікарю-хірургу Андрію Ганущаку та лікарю-рентгенологу Сергію Миронюку відзнаками «ЗА ВРЯТОВАНІ ЖИТТЯ».

На завершення урочистостей був показаний імпровізований концерт працівниками Глибоцького будинку творчості та дозвілля.