На Буковині СБУ перекрила рекордний канал незаконного виведення валюти з України

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою на україно-румунському кордоні в міжнародному пункті пропуску «Порубне» затримала групу осіб із п’яти буковинців, які намагалися перемістити рекордну за останні роки суму валютної готівки, прихованої від митного та прикордонного контролю.

Місцеві мешканці намагалися пішки перейти держкордон, приховавши у власному одязі майже 250 тисяч євро та 58 тисяч доларів США. Правоохоронці встановили, що зловмисники такі оборудки здійснювали щотижня, кошти їм потрібні були для придбання товарів широкого вжитку та подальшої їх реалізації на території України.

Спецоперацію співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області провели в рамках кримінального провадження за фактом систематичного сприяння посадових осіб митної служби ДФС та Державної прикордонної служби у безперешкодному  переміщенні валютних готівкових коштів.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України

Тривають невідкладні слідчі дії щодо встановлення причетних до вчинення злочину посадових осіб митних та прикордонних органів.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області