На Буковині усі 35 пунктів тестування готові до проведення ЗНО

Епідемія коронавірусу внесла свої корективи у плани організації освітнього процесу. Так, зовнішнє незалежне оцінювання мало відбутися у травні-червні, проте через поширення COVID-19 його відтермінували. Тож основна сесія тестування розпочнеться 25 червня й триватиме до 17 липня. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

“Цього року ми маємо 35 пунктів тестування. Всі вони готові до роботи. Наша головна мета – убезпечити дітей від можливого зараження коронавірусною інфекцією,” – зазначила під час брифінгу заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

На Буковині ЗНО проходитиме з дотриманням усіх протиепідемічних вимог. Пункти тестування забезпечили захисними масками, антисептиками, пірометрами, халатами для медпрацівників, захисними щитками, милом та паперовими рушниками. Все це Чернівецька область отримала від благодійників. Також на кожному пункті чергуватимуть двоє медиків.

До місць тестування дітей довозитимуть шкільними автобусами, а в Чернівцях, за наявності запрошення на ЗНО, можна буде скористатися громадським транспортом.

Перед початком тесту учасникам обов’язково виміряють температуру.

Директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Микола Харатін під час брифінгу повідомив, що після завершення тестування дітей автобусами відвезуть додому.