Зберегти здоров’я учнів, студентів та педагогів під час проведення пробного тестування та основних сесій ЗНО – 2020 – наш ключовий пріоритет

 

Чернівецька область  отримала матеріали для проведення пробного тестування  у 2020 році, яке  відбудеться 15.06.2020 – українська мова та література (28 пунктів тестування) та 17.06.2020 – інші предмети (26 пунктів тестування).
Завезено та роздано всі матеріали для проведення пробного ЗНО, в тому числі на кожен пункт пробного тестування засоби протиепідемічного захисту  у кількості: антисептики – 2 л, рідке мило – 6 шт., паперові рушники – 6 уп., маски – 34 шт., плакати/банери.
На пунктах пробного тестування:
Учні мають з’явитися в масках та мати індивідуальні антисептики, крім того, мати змінні маски з розрахунку 1 шт. на три години перебування в пункті (у запрошенні учасника для участі у пробному тестуванні є перелік засобів індивідуального захисту, який він має мати при собі).
Залучені до роботи на пунктах тестування мають з’явитися в масках та мати індивідуальні антисептики, крім того, мати змінні маски з розрахунку 1 шт. на три години перебування в пункті.
Також наголошуємо, що Міністерство освіти і науки спільно з Групою Нафтогаз, ЮНІСЕФ Україна та Посольством Швейцарії в Україні забезпечать пункти проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ необхідними засобами захисту: медичними масками, безконтактними термометрами, дезінфікуючими засобами та захистом для медиків.
“Зберегти здоров’я учнів, студентів та педагогів – наш ключовий пріоритет. Завдяки єдиному механізму координації гуманітарної допомоги Офісу Віцепрем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції України нам вдалося залучити партнерів і створити безпечні та комфортні умови для проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ. Уже з наступного тижня розпочнеться доставка засобів захисту в регіони”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.
Пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування будуть забезпечені:
•медичними масками для учасників, інструкторів та медиків,
•безконтактними термометрами (пірометрами),
•дезінфікуючими засобами для рук,
•дезінфікуючими засобами для обробки поверхонь,
•ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.
ЮНІСЕФ Україна залучає до забезпечення засобами захисту та доставки компанії Unilever та Нова Пошта, а також розмістить в кожному пункті тестування інформаційні матеріали та рекомендації щодо дотримання правил гігієни.
З 9 червня розпочнеться доставка засобів захисту до обласних державних адміністрацій, а звідти – до пунктів проведення тестування та іспитів. До 25 червня – дня проведення першого ЗНО – засоби захисту будуть у місцях проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ.
Нагадуємо, перед початком тестування та іспитів в учасників та залучених осіб вимірюватимуть температуру та оцінюватимуть наявність респіраторних хвороб. До ЗНО, ЄВІ, ЄФВВ допускатимуть осіб з температурою нижче 37,2 С, без ознак респіраторних хвороб та у захисних масках.