За минулу добу, 31 травня, у Глибоцькому р-ні + 6 а в області було зафіксовано 28 нових випадків COVID-19

Географія поширення нових випадків:

Чернівці – 9
Глибоцький район – 6
Сторожинецький район – 6
Сокирянський район – 2
Хотинський район – 2
Кіцманський район – 1
Заставнівський район – 1
Новоселицький район – 1

Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку – 3377 осіб.

Також за останню добу 16 буковинці одужали від коронавірусу. Таким чином, вже 945 осіб у Чернівецькій області здолали COVID-19.

—————
За минулу добу у Чернівецькій області зафіксовано 4 летальних випадки. Померлі мали важкі форми двобічної пневмонії та супутні захворювання.

▪️Чоловік, 1948 р. н. із Кіцманського району. Коронавірус у нього підтверджено. Мав також кардіосклероз та ішемічну хворобу серця. Помер у Кіцманській ЦРЛ.
▪️Жінка із підозрою на коронавірус, 1963 р. н., жителька Заставнівщини. До лікарні госпіталізована в комі. Померла у Заставнівській ЦРЛ.
▪️Чоловік 1996 р. н., із Глибоцького району, із підозрою на COVID-19. Мав інвалідність І групи з дитинства через важке захворювання центральної нервової системи. Помер у Глибоцькій ЦРЛ.
▪️Чернівчанка 1940 р. н. із підозрою на коронавірус. Раніше перенесла операцію через злоякісне новоутворення нирок. Померла у міській лікарні №1.

Загальна кількість зареєстрованих летальних випадків від коронавірусу на Буковині – 149.

—————
🔹Із 25 лютого за стаціонарною медичною допомогою через COVID-19 звернулися 2249 буковинців.
🔹У лікарнях області станом на 1 червня перебуває 491 людина. Із них у 178 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою.
🔹За минулу добу до лікарень госпіталізували 14 осіб.
🔹У медичних закладах станом на 1 червня лікують 48 пацієнтів у важкому стані, з них у реанімаціях – 38, на апаратах штучної вентиляції легень – 4.

Світлина від Чернівецька обласна державна адміністрація.