Чернівецьку область відвідали Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов та Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов та Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов із робочим візитом відвідали Чернівецьку область. Про це повідомляє прес-служба ЧОДА.

Разом із головою Чернівецької обласної державної адміністрації Сергієм Осачуком вони оглянули обласну клінічну лікарню.

Міністри поспілкувалися з лікарями та поцікавився їхніми потребами. Обговорили, зокрема, чи дієвими є протоколи лікування COVID-19 та якого обладнання бракує медикам.

– Уже найближчим часом за кошти Європейського інвестиційного банку буде закуплено кілька сотень апаратів штучної вентиляції легень експертного класу та мобільні рентген-установки, – повідомив Максим Степанов.

Також Максим Степанов обговорив з Сергієм Осачуком заробітню плату лікарів.
– Разом із Прем’єр-міністром та Президентом ми шукаємо можливості, яким чином уже в цьому році збільшити заробітну плату медикам в середньому на 50%. Вважаю також, що наступного року на медицину слід скерувати 6% від ВВП, а не 3%, як зараз, – сказав Міністр.

Насамкінець він зазначив, що основою якісної медицини є професійні лікарі, медичні сестри та медичний персонал, які мають мотивацію для росту і розвитку. Тож завдання держави – забезпечити медикам гідні умови праці.