Шкільний автопарк Глибоцького району поповнився ще двома новими автобусами

Вчора, 13 травня, Глибоцький район отримав два новеньких шкільних автобуса (за співфінансуванням у 10%). Автобуси отримали у села Турятку та Луківці (Чагорська ОТГ)

Пріоритетне завдання Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА – 100% підвіз учнів та педагогічних працівників до освітніх закладів. Уряд та Міністерство освіти і науки України інвестують кошти в освіту, що свідчить про виконання Закону про освіту, у якому зазначено, що діти сільської місцевості та педагогічні працівники повинні на 100% бути забезпечені підвозом до закладів освіти.

Закупівля здійснювалася на умовах тендерних процедур, організованих Департаментом освіти і науки. У пріоритеті при отриманні автобусів стали опорні заклади освіти. Щодо потреби підвозу дітей, то слід зауважити , що сьогодні на 100% забезпечений підвіз учнів до закладів, але кожного року коригується мережа зі створення опорних закладів освіти, які матимуть філії й потребуватимуть ще  автобусів. Оскільки програма розпочалася ще у 2004 році, очевидно, що щоденне використання автотранспорту потребуватиме певного оновлення