Вона – приклад на роботі, гордість – у сім’ї

12 травня – Всесвітній день медичних сестер

Двічі перепитувати її не довелось, бо ту дату 1 серпня 1985 року назвала одним подихом, мов на сповіді. А саме того дня молоденька випускниця  Новоселицького медичного училища Лариса Стефанюк (звісно, тепер її прізвище за чоловіком) переступила поріг кардіологічного відділення Глибоцької райлікарні. І не просто переступила, а взялась за роботу, як кажуть, сміливо й наполегливо, освоюючи практичні навики догляду за пацієнтами. Словом, цю старанність керівництво закладу не могло не помітити, бо вже за три роки Ларису Георгіївну призначили на посаду старшої медичної сестри.

Власне, ці обов’язки вона виконує і дотепер. Щоправда, з 2010 року кардіологічне відділення об’єднали з терапевтичним. Отож, під орудою Лариси Стефанюк сьогодні немало-небагато, а всього 24 медсестри. Знову ж таки за визнанням керівництва медичної установи району – колектив медсестер терапевтичного відділення один із найкращих. Зрозуміло, не без зусиль Лариси Георгіївни. Її досвід, тверда керівна рука особливо знадобились у ці вкрай складні дні боротьби з важкою недугою – коронавірусом. А саме терапевтичне відділення опинилось у центрі лікування хворих, уражених covid-19.

Гадаю, ще чимало добрих слів на адресу Лариси Стефанюк та її підлеглих буде сказано і згодом, коли та напасна хвороба зрештою відступить і люди зможуть полегшено зітхнути.

Тим часом, зміна за зміною лікарі і медсестри постають єдиним фронтом на передньому краї подолання лихозвісного нашестя. І,  слава Богу,  що є серед них фахівці, віддані своєму покликанню медичного працівника. Справжній приклад тому – Лариса Стефанюк, яка носить звання ще й лауреата вельми престижної медсестринської премії імені Софії Окуневської. Безсумнівно, вона – особлива гордість своїх батьків, чоловіка, двох дітей та чотирьох онуків.

Вітаємо наших МЕДСЕСТРИЧОК з Святом!
Міцного здоров’я, натхнення, гарного фінансування у вашій нелегкій роботі!
Тож нехай у Ваших серцях завжди буде радість і весна, мир і спокій!!!

Василь ГЕЙНІШ. Г-та «Новий День»