На жаль цілком уникнути пожеж неможливо, але зменшити їх кількість людина здатна

Незабаром літо, за вікном спостерігається тепла погода. За такої погоди все частіше виникають пожежі внаслідок необережного поводження з вогнем у лісах та лісопаркових зонах. Люди не замислюються, що своїми вчинками вони створюють загрозу своєму життю та оточуючим. Лісову пожежу легко загасити тільки на початковій стадії розвитку, коли від залишеного багаття починає горіти лісова підстилка. Але коли вогонь уже набрав сили і загоряються дерева, загасити вогонь дуже складно.

Понад 90 % загорянь – результат необережного поводження людей з вогнем. В пожежонебезпечний сезон у лісових масивах забороняється використовувати відкритий вогонь, кидати на землю непогашені сірники і недопалки, а також курити та спалювати сміття на відстані менше 50 метрів від хвойного лісу і 25 метрів – від листяного. Облаштовуючи місце для багаття, виберіть безпечну ділянку, щоб поблизу не було дерев та сухої трави. А коли залишаєте місце відпочинку, засипте вогонь землею або залийте водою.

Шановні жителі Глибоцького району! Глибоцький районний сектор Управління ДСНС України закликає вас дотримуватись правил пожежної безпеки в лісі. На жаль цілком уникнути лісових пожеж неможливо, але зменшити їх кількість людина здатна.

Руслан Кройтор – начальник Глибоцького РС У ДСНС