На період карантину тимчасово змінено вимоги до перебування іноземців та осіб без громадянства на території України

Звертаємо увагу, що у зв’язку з впровадженням карантину тимчасово змінено вимоги міграційного законодавства до іноземців та осіб без громадянства.

Зокрема, на виконання Постанови № 259 від 18.03.2020 р. для зазначеної категорії осіб тимчасово не застосовуватимуться заходи адміністративного впливу за недотримання визначеного терміну перебування на території України або несвоєчасне звернення до підрозділів міграційної служби із заявою про продовження строку перебування та/або про обмін посвідки на тимчасове/постійне проживання.

Законодавча поступка стосується виключно іноземних громадян або осіб без громадянства, які до 12 березня 2020 року перебували в Україні на законних підставах.

Звертаємо також увагу, що законодавцем передбачений 30-дений термін після завершення карантину, протягом якого іноземці та особи без громадянства зможуть звернутися до підрозділів міграційної служби для продовження строку перебування на території України чи оформлення або обміну посвідки на постійне або тимчасове проживання.

Нагадуємо, що з 20 березня поточного року всі підрозділи УДМС у Чернівецькій області переведено на окремий режим роботи. Відділ у справах іноземців та осіб без громадянства зокрема тимчасово здійснює прийом громадян для надання посвідок на тимчасове і постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства двічі на тиждень – у вівторок та четвер.

На період дії карантину міграційні послуги надаються у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг.

Крім того, раніше оформлені документи зберігаються у підрозділах міграційної служби протягом року.

Тому вчергове звертаємося до наших іноземних гостей та краян, які запрошують їх в Україну чи надають послуги, житло, транспортні засоби тощо, утриматися  без зайвої потреби від відвідування підрозділів міграційної служби до завершення дії карантину.

Управління ДМС у

Чернівецькій області