ВІДЕО ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ МІЖ МІСТАМИ КАНДЕШТІ (РУМУНІЯ) ТА ГЛИБОКА (УКРАЇНА)

Сьогодні, 22.04.2020 р., відбулася відео прес-конференція між містами Кандешті (Румунія) та Глибока (Україна). У онлайн – конференції взяли участь представники гміни Кандешті , голова Глибоцької РДА Іван Веклич та голова районної ради Петро Панчук.

Ратуша міста Кандешті оголошує про реалізацію проекту після підписання грантового контракту на проект “Безпечне управління ризиками від повені в транскордонному районі річки Сірет”, застосованого у партнерстві з районною радою Глибока (Україна) та сільською радою Старого Вовчинця (Україна).

Загальною метою проекту є зміцнення транскордонної співпраці між органами влади, які беруть участь в боротьбі з  природними катастрофами, та посилення їх спроможності в боротьбі з надзвичайними ситуаціями з метою забезпечення безпеки громадян у прикордонному районі басейну річки Сірет.

Як бенефіціар проекту, комуна Кандесті, окрім загальної мети , будує нову інвестиційну мету, а саме простір із забудованою площею 547,5 квадратних метрів, корисна площа 1,095 квадратних метрів, максимальна висота 8,55 метра . Нова будівля поділяється на такі функції: вітальня, кухня, санвузли, хол та загальні спальні.

Термін реалізації проекту – 12 місяців, починаючи з березня 2020 року.

Комуна Кандешті через HCL затвердила надання співфінансування проекту “Безпечне управління ризиком повені в транскордонному районі річки Сірет”, з посилальним номером 2 SOFT /4.2/184, зі значенням співфінансування 219.153 леїв (відповідно 45 800 євро), відсоток 9,21% від загальної вартості проекту, а також неприйнятні витрати або будь-які інші витрати, необхідні для проекту.

Загальна вартість інвестицій, затверджених за грандіозним контрактом, складе 316 878,70 євро (1514 680,18 лей з ПДВ) після оновлення загальної кошторису будівництва загальна вартість інвестиції складе 664 209,20 євро (3174 920 леїв з ПДВ), на різницю 347,33,50 євро (1660,239,78 леїв з ПДВ). Тоді буде видане Рішення місцевої ради Кандешті про затвердження техніко-економічних показників будівництва та оновлений загальний кошторис будівництва.

Конкретними цілями, які мають бути досягнуті в гміні Кандешті (Румунія) та районній раді Глибока (Україна) та сільської ради Старий Вовчинець  (Україна), є:

– закупівля спеціалізованого обладнання для проекту: костюмований захист, рятувальні жилети, черевики, захисний шолом, електронасос, радіопередавач, брезенти, аптечка, дихальний апарат, рятувальний човен, генератор, надувний бінокль, сирена, ліхтар , прилад для вимірювання води, ємність на 3 тони.

 

– 8 партнерських зустрічей проектної групи, які будуть організовані з нагоди спільних заходів;

– 2 обміни досвідом в гміні Кандешті, повіт Ботошані, у партнерстві з Глибоцькою районною радою та сільською радою с. Старий Вовчинець.

– 2 тренінги, які проводяться в гміні Кандешті, графство Ботошані, у партнерстві з Глибоцькою районною радою  та сільською радою с.Старий Вовчинець.

– 1 практична зустріч в гміні Кандесті, округ Ботошані, у партнерстві з Глибоцькою районною радою  та сільською радою с.Старий Вовчинець.

– 1 дослідження щодо запобігання, захисту, контролю та втручання у надзвичайних ситуаціях;

– 2 поїздки команди проекту та волонтерів до шкіл комуни Кандешті, округ Ботошані, у партнерстві з Глибоцькою районною радою та сільською радою с.Старий Вовчинець.

– 2 прес-конференції, проведені в гміні Кандешті, округ Ботошані, у партнерстві з Глибоцькою районною радою та сільською радою с.Старий Вовчинець.

– 1 оновлений веб-сайт;

– 1 брошура «Як запобігти повені» у 500 примірниках;

– 1 проспект підвищення наочності проекту в районі у 200 примірниках;

– 7 прес-релізів;