Брати Капранови у Глибоці: розповідали про книги та ділились власними історіями

25  травня до Глибоки завітали відомі українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі – брати Віталій та Дмитро Капранови.

Неймовірно щира та тепла зустріч проходила в затишному актовому залі музичної школи. Талановиті гості своїми розповідями надзвичайно зацікавили глибоччан.

Із собою брати привезли книги «Забудь-річка»,«Щоденник моєї секретарки», «Мальована історія України» та  «Веселих свят».

Їх нова книга “Забудь-річка” одразу ж викликала інтерес серед гостей. Як розповіли брати Капранови, назва книги походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих і мертвих. За їх словами, саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині. Новий роман письменників доводить читачам, що драматичні події в Україні можуть дати матеріал не тільки для роздумів, але й для чудової історії, до якої, окрім бурхливих років, що передували Євромайдану, увійшла практично вся історія нашої країни за останні 80 років.

Не менший інтерес викликало й видання «Мальована історія незалежності України». Письменники зазначили, що книга написана для дітей, але цікавою буде і для дорослих, оскільки являє собою короткий виклад подій минулого і покликана покликаний  зорієнтувати молодь у таких складних історичних подіях, як походження української держави та боротьба за її становлення.

А от з чого починається кожне українське свято, Капранови розповіли у книзі «Веселих свят». На сторінках цього видання зібрано пісні, ігри, святкові страви, традиції, загадки – те, що робить святкові дні особливими й пам’ятними.

Гості зустрічі наввипередки ділилися своїми неймовірними враженнями. Розповіли, що розмова з братами Капрановими – ніби зустріч у колі близьких друзів – приємна, емоційна та сповнена незабутніх вражень.