У Румунії підтвердили перші дві смерті від коронавірусу

У Румунії в неділю вранці підтвердили першу смерть від коронавірусу: помер 67-річний чоловік, який приїхав з Франції.

Про це повідомляє Romania TV.

“Зареєстрована перша смерть пацієнта, зараженого новим коронавірусом на румунській території. Це 67-річний пацієнт, у якого підтвердили COVID-19 18.03.2020 в лікарні Філіаші”, – йдеться в офіційній заяві Міністерства охорони здоров’я.

Також наголошується, що у пацієнта було дуже серйозне захворювання, йому діагностували рак.

Чоловік жив у Франції майже 10 років, там же йому діагностували рак легенів в останній стадії. Він попросив доставити його в Румунію і прибув 6 березня в аеропорт Крайова в супроводі французького соціального працівника.

15 березня чоловік відчув себе погано і викликав швидку допомогу, яка доставила його в лікарню Філіаші. Після підтверджених аналізів на коронавірус його перевезли в інфекційне відділення лікарні в Крайові.

Другий, 74-річний пацієнт був госпіталізований у лікарню інфекційних та тропічних хвороб доктора Віктора Бабеша, до цього він був на госпіталізації у лікарні швидкої медичної допомоги у Бухаресті, де лікувався по програмі діалізу, маючи попередньо хронічне захворювання.

В Румунії, 22 березня на 13:00 зафіксовано 433 випадки захворювання на коронавірус. З 433 осіб, у яких була підтверджена коронавірусна інфекція, 64 осіб вилікували та виписали (47 у Тімішоарі, 11 у Бухаресті, 3 у Крайові, 2 у Констанці та 1 у Яссах).

16 березня президент Румунії Клаус Йоганніс підписав указ про введення з понеділка надзвичайного стану через епідемію коронавірусу.