«Кава з консулом». Зустріч у рамках відзначення Дня Европи в Україні.

Сьогодні у Глибоцькій центральній районній бібліотеці відбулася дуже знакова подія під промовистою назвою «Кава з консулом».

Захід ініційований Чернівецькою обласною науковою бібліотекою в рамках відкритих пунктів європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» вже з минулого року започаткувала у бібліотеках області проект «Кава з Консулом». У травні місяці цього року відбуваються такі зустрічі, присвячені Дню Європи.

Учасниками круглого столу були: пані Елеонора Молдован – генеральний консул Консульства Румунії в Чернівцях, голова Глибоцької районної ради Петро Панчук, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Коломієць , завідувач відділу головного департаменту з питань внутрішньої політики апарату Президента України Олег Качковський, начальник відділу комунікацій обласної державної адміністрації Олеся Нос, керівник апарату райдержадміністрації Валентина Безверхня, керуючий справами районної ради Микола Шмідт, начальник управління освіти Василь Барарюк, методист управління освіти Олена Міхай, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олена Рєпіна, головний редактор районної газети «Новий день» та «MonitoruІ de Hliboca» Микола Шапка, голови сільських рад, завідуючі бібліотеками – філіями та директори клубних закладів румуномовних сіл, а також творча еліта району.

Зустріч відбувалася в рамках відзначення Дня Європи, транскордонного співробітництва та тісної співпраці із сусідньою країною Румунією. Генеральний консул Елеонора Молдован привітала із набуттям безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Також розповіла про відносини України та Румунії, про європейські цінності, культурні зв’язки, висловивши впевненість у подальшій тісній співпраці та взаєморозумінні між нашими народами.

Директор РЦБС розповіла про роботу пункту європейської інформації який діє при центральній районній бібліотеці, про участь в спільному проекті із сусідньою бібліотекою із Сучавського повіту імені Сбієру «Бібліотеки – відкриті ворота до знань» Програми Румунії – Україна – Республіка Молдова» в рамках якого обмінювалися досвідом роботи, були присутні на творчих зустрічах із письменниками Румунії, а в Чернівцях із письменниками нашої області, де отримували в подарунок книги на румунській мові.

Сподіваємося і на далі на добросусідські відносини та подальшу тісну співпрацю між бібліотечними установами Глибоцького району та Сучавського повіту.
На завершення пані Елеонора Молдован подарувала для бібліотек району книги краєзнавчого характеру на румунській мові та щиро подякувала за організовану зустріч.