Як поділять Буковину на нові райони: в Мінрегіоні презентували новий проект

Центр політико-правових реформ пропонує поділити Чернівецьку область на три райони замість 11-ти нині діючих.

Як повідомляється на сайті Децентралізація, Центр презентував пропозиції по кількості адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального рівня.

Як пояснив голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей відбулися відповідні обговорення із зацікавленими сторонами. На їх основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня. Ці матеріали у п’ятницю вперше презентували в Мінрегіоні.

Згідно із запропонованими змінами, Чернівецьку область хочуть поділити на три райони – Сторожинецький, Чернівецький та Хотинський.

Пропозиція передбачає, що Сторожинецький район з центром у Сторожинці складатиметься з нинішніх Путильського, Вижницького та Сторожинецького районів.

Чернівецький район з центром у Чернівцях складатиметься з Заставнівського, Кіцманського, частини Новоселицького (Боянської і Магальської ОТГ), частини Сторожинецького (Кам’янської та Великокучурівської ОТГ), Глибоцького та Герцаївського районів, а також міста Чернівців.

А Хотинський район з центром у Хотині, згідно з цим форматом, складатиметься із нинішніх Новоселицького, Хотинського, Кельменецького і Сокирянського районів.