Чернівчанку, яка пікетувала під помешканням хворого коронавірусом, притягнули до відповідальності

Поліція притягнула до відповідальності жінку, яка поширювала чутки про дружину хворого. Поліція притягнула до відповідальності чернівчанку за поширення неправдивих чуток, – повідомляє відділ комунікацій ГУНП Чернівецької області. Спілкуючись із журналістами, жінка поширила хибну інформацію про COVID-19.

59-річна чернівчанка брала активну участь у зібранні мешканців одного з багатоквартирних будинків у Чернівцях. Не володіючи достовірними фактами про захворювання, жінка поширила неправдиві дані через засоби масової інформації. Її дії могли призвести до соціальної напруги, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків, – кажуть у поліції.

“За такі дії чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність. Поліція нагадує громадянам про неприпустимість проявів цькування та дискримінації. Будьте толерантними та поважайте права інших людей”, – ідеться в повідомленні.  Співробітники Чернівецького відділу поліції склали відносно жінки адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 (Поширювання неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/chernivchanku-yaka-piketuvala-pid-pomeshkannyam-hvorogo-koronavirusom-prityagnuli-do-vidpovidalnosti-55721.