Три запитання до голови Глибоцької ОТГ Григорія Ванзуряка

    –Отже, Григорію Степановичу, почнемо з першого. Яка подальша доля «Глибоцького Народного дому», бо його приміщення, погодьтесь, уже доволі давно має, нажаль, дуже непривабливий вигляд. Особливо ззовні.

-Так, справді це питання потребує свого невідкладного вирішення. Що до конкретних шляхів, то минулої п’ятниці у нас відбулась конструктивна розмова із Чернівецьким священиком Василем Гайсинцем, який від імені Міжнародного благодійного фонду «Карітас» (в Україні працює з 1994 року) запропоновано на базі Глибоцького «Народного дому» створити благодійний центр для інвалідів. Звісно, за погодженням з громадськими активістами «дому». Для реконструкції приміщення переважно за кошти «Карітасу» буде виготовлено спеціальний проект, за яким і розпочнуться роботи по переобладнанню приміщення.

Передбачається також, що для потреб діяльності «Українського дому» виділимо необхідні кабінети у будинку, де нині розташовані музей та дитяча бібліотека.

-Не менш часто Глибочани запитують, чи нарешті завершиться і реконструкція колишнього кінотеатру «Буковина», де планувалось розмістити будинок творчості дітей та юнацтва.

-І з цього проводу щойно мав зустріч із керівництвом районної ради та райдержадміністрації, де саме йшлося про те, аби довести до кінця згадану реконструкцію. Із цією метою вишукуються додаткові кошти. До справи зголосився долучитись і народний депутат України Георгій Мазурашу. Сподіваємось, що разом таки зможемо цього річ розморозити такі довгоочікувані роботи нового центру для юнацтва.

-І насамкінець, Григорію Стапановичу, про те, що робітники РЕМу зараз обрізають гілки дерев поблизу електроліній. Але обпилене ріща залишають прямо під ногами перехожих. Раніше ж ремівці, як відомо, одразу прибирали та вивозили оте гілля.

– дійсно є подібні приклади, сам тому свідок, що гілля не прибирається. І вже за якусь годину-дві звернусь до керівництва РЕМу, аби не відкладно навести лад у даному питанні.

Вів розмову Василь Гейніш