Протидія незаконному використанню лісових ресурсів

Одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури України визначено протидію незаконному використанню лісових ресурсів.

Сторожинецькою місцевою прокуратурою на даному напрямку постійно проводиться робота щодо виявлення та усунення таких фактів.

Так, у вересні 2019 року Сторожинецькою місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 1 ст. 246 КК України за фактом самовільної рубки лісодеревини. Досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2019 року житель одного із населених пунктів нашого району, маючи злочинний намір направлений на незаконну порубку дерев, перебуваючи лісі Верхньопетрівецького лісництва ДП «Сторожинецьке лісовегосопдарство», в адміністративних межах с. Купка Глибоцького району Чернівецької області, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відновлення лісу, за допомогою бензопили, не маючи спеціального дозволу, вчинив незаконну порубку трьох дерев породи «Дуб», в результаті чого заподіяв матеріальну шкоду державі на суму 55591 грн.

Наразі кримінальна справа стосовно обвинуваченого за ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев, що спричинило істотну шкоду), перебуває на розгляді в Глибоцькому районному суді, а також до цієї особи заявлено позов про стягнення збитків, завданих державі на суму 55591 грн.

Прокурор  Сторожинецької місцевої прокуратури                                            Ігор Димчук