На Буковинській митниці чергове резонансне затримання товару на понад 1,1 млн гривень

Вкотре співробітники Буковинської митниці Держмитслужби затримали ділків, котрі намагалися провезти в Україну з використанням подвійних документів товар загальною вартістю 1 млн. 145 тис. грн.

4133 коробки з майже 111 тис. тюбиками зубної пасти прямували на одну з фірм київщини від болгарської фірми-відправника.

Буковинські митники встановили дане порушення митного законодавства під час переміщення вантажу через пункт пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет».

Згідно поданих до митного контролю водієм фірми–перевізника документів товар вагою майже 15 тис.кг та загальною вартістю понад 61,7 тисяч євро переміщувався до однієї з фірм київщини.

Під час здійснення митних формальностей, враховуючи результати аналітично-пошукових заходів, митники прийняли рішення про проведення поглибленого огляду товару, під час якого виявили подвійний пакет документів на вантаж. Встановлено, що для здійснення митних формальностей подано товаросупровідні документи з більшою вартістю товарів на понад 22 тис.євро, для завищення їх ціни. Вказана дія у подальшому може призвести до завищення ціни на товар при його реалізації на території України. Також зазначення значно вищої вартості товару в іноземній валюті при ввезенні на митну територію України може вказувати на незаконне виведення валютних коштів за межі митної території України.

За даним фактом за ч.1 ст.483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил, за яким товар тимчасово вилучено. Справу буде скеровано до суду, який визначить покарання для порушника.

 

13.02.2020