Глибока святкує подвійне свято – день вишиванки та день Європи

Сама ідея наразі вже міжнародного свята зародилася у 2006 році в місті Чернівці, а саме у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, як звичайна студентська акція під егідою тодішньої студентки Лесі Воронюк.

Своєю метою це свято покликане зберегти споконвічні міжнародні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Ідейна засновниця Дня вишиванки – Леся Воронюк закликала відзначати цей день кожного третього четверга травня.

“Важливо, щоб вишиванку сприймали як органічну частину нашого повсякденного життя. Одягали її на роботу, в університет, до школи…” Леся Воронюк, засновниця свята Всесвітнього дня вишиванки.

З кожним роком до святкування приєднувалося усе більше прихильників: студенти, викладачі університету, ректорат, та з шаленим темпом це свято набирало обертів і у 2010 році його підтримали вже на національному рівні – у Запоріжжі, Сімферополі, Львові, Рівному. А у 2014 році до святкування приєдналися діаспоряни 8 країн світу: Канада, США, Італія, Німеччина, Франція, Росія, Румунія, Португалія. Сьогодні Всесвітній день вишиванки святкують представники української діаспори по всьому світу.

Отож сьогодні у районному центрі відбулося святкування дня вишиванки та дня Європи. На свято завітали гості з Чернівців та делегація з Румунії.

Гості відвідали виставку Вадул-Сіретської митниці, експонати якої розмістилися у Глибоцькому краєзнавчому музеї. Після цього відбувся «круглий стіл» у залі засідань районної ради, а о 14.00 на майдані пройшов флешмоб, де мешканці та гості відтворили вишиваний тризуб. Пролунав святковий концерт, де прозвучали пісні і танці різних країн Європи та пройшла виставка вишиванок.