У читальному залі Глибоцької центральної районної бібліотеки відбувся патріотичний діалог «Соборність України: від ідеї до сьогодення»

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.  22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

З нагоди цієї важливої історичної дати 22 січня у читальному залі Глибоцької центральної районної бібліотеки відбувся патріотичний діалог із старшокласниками Глибоцької гімназії  за назвою «Соборність України: від ідеї до сьогодення».

Протягом заходу бібліотекарі у формі діалогу спілкувалися з учнями, розповідали  про становлення і розвиток українського національного державотворення. Детально розглянули термін «соборність». Навели приклад єднання Сходу і Заходу у нас на Глибоччині, який відбувався  за допомогою реалізації проекту «Схід і Захід разом», який започаткували Глибоцька центральна районна бібліотека та  відділ культури і туризму у 2017 році. Даний проект був націлений на налагодження тісних дружних, творчих стосунків між “найприкордоннішим” районом на Сході України та “найприкордоннішим” районом на Заході.

Переглянувши історичні документальні кадри про події, які відбувалися понад 100 років тому дізналися про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, про тяжку і тривалу боротьбу за національне визволення, утвердження власної державності та єдності.

На завершенні заходу учні охоче долучилися до флешмобу до Дня Соборності України «В ЄДНОСТІ СИЛА – МИ ОДНА КРАЇНА»,  розгорнувши прапор України та  утворивши ланцюг єдності.

 

 До цієї дати в бібліотеці – філії №71 села Черепківці клубні і бібліотечні працівники провели історичну годину “Історія та сьогодення української Соборності”

22 січня – День Соборності України. Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акта возз’єднання Української Народної Республіки й Західно Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
. На захід були запрошені учні місцевої школи, вчитель історії Олександр Карпюк, депутат селищної ради Ольга Репчук. Оформлена ілюстрована виставка “Історія та сьогодення української Соборності”.
                                   Україно, нездоланна вища Мати
                                   Володимира, Богдана й Тараса.
                                   Бог тобі призначив жити, не вмирати,
                                   Бути світові як захист і окраса.