Буковинські митники вилучили понад 33 тисячі одиниць товарів народного вжитку та сигарети у ПП “Порубне”

За результатом аналітично-пошукової роботи та у ході відпрацювання оперативної інформації Управління СБУ у Чернівецькій області співробітники Буковинської митниці Держмитслужби прийняли рішення про проведення поглибленого митного огляду транспортного засобу, що переміщував через пункт пропуску «Порубне-Сірет» вантаж на адресу однієї з фірм Київщини.

Згідно поданих водієм фірми–перевізника товаросупровідних документів, відправником заявленого товару «одяг, взуття, косметичні засоби, біжутерія з недорогоцінних металів, парфуми, годинники» виступає польська фірма, продавцем – фірма Туреччини.

В ході огляду товарів народного вжитку виявлено невідповідність кількості вантажних місць, ваги та вартості товарів. Також, за результатом залучення спеціалізованого підрозділу митниці встановлено, що товари із торгівельними марками «PHILIPP PLEIN», «BURBERRY», «LORO PIANA», «SWAROVSKI», «BRIONI» відповідно до даних Митного реєстру являються об’єктом права інтелектуальної власності й стосовно них митні органи здійснюють заходи, пов’язані із захистом прав інтелектуальної власності.

За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Відповідно до протоколу понад 33 тисячі одиниць товарів  – усього 412 вантажних місць вагою понад 8 тонн – вилучено. Вартість предметів правопорушення буде встановлено після проведення товарознавчої експертизи. Санкції статті передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів. Остаточне рішення – за судом.

 

В іншому випадку громадянин України намагався незаконно вивезти до Румунії понад 600 пачок сигарет іноземного виробництва різних марок, які було приховано в спеціально виготовлених тайниках транспортного засобу.

За вказаним фактом складено протокол за ч.1 ст.483 МКУ, відповідно до якого тютюнові вироби та автомобіль 2014 р.в. вилучено. Вартість вилученого у справі склала майже 630 тис.грн.

14.01.2020