На Буковині співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області блокували діяльність мережі мобільних нарколабораторій

Дві з них викрили ще у вересні і двом фігурантам уже повідомлено про підозру, а тепер «накрили» третю. Варто зазначити, що організатори цих трьох «підприємств» були не просто знайомі між собою, а обмінювалися по бартеру хімічними речовинами та ділились технологічним устаткуванням.
Наркобізнес із виготовлення та збуту амфетаміну набрав особливо великих розмірів – щомісячний обіг лише від діяльності однієї лабораторії становив півмільйона гривень. Основне виробництво ділки обладнали за місцем проживання одного із них. «Філіали» діяли в орендованих приміщеннях в Чернівцях. Для конспірації зловмисники періодично перевозили «цехи» в інші місця.
Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання ділків та в орендованих гаражах правоохоронці вилучили підготовлені до продажу психотропні речовини, обладнання для їх виготовлення, прекурсори, комп’ютерну техніку, чорнові записи з даними про замовників і наркотрафік.
Вирішується питання щодо оголошення трьом фігурантам справи про підозри за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
Операція із блокування протиправної діяльності відбувалася під процесуальним керівництвом Прокуратура Чернівецької Області.