Замість сухариків – цигарки легковим автомобілем до Румунії через пункт пропуску «Порубне-Сірет»

Буковинські митники виявили 14 тисяч пачок тютюнових виробів, прихованих в коробках з-під сухариків «Флінт» та прикритих гумовими чоботами

36-річний мешканець Буковини прямував цієї ночі легковим автомобілем до Румунії через пункт пропуску «Порубне-Сірет» Буковинської митниці Держмитслужби. Для перетину кордону водій автівки та його пасажирка обрали смугу руху «зелений коридор», чим засвідчили, що не перевозять обмежені або заборонені до переміщення предмети або цінності.

До митного контролю громадянин пред’явив 40 упаковок гумових чобіт.

Згідно рішення митного органу легковик та громадяни були переведені на смугу руху “червоний коридор”, де під час здійснення митних формальностей у вантажному відділенні транспортного засобу виявлено приховані тютюнові вироби. Сигарети було запаковано в коробки з маркуванням «Сухарики «Флінт» та прикрито упаковками з гумовими чоботами.

За даним фактом складено протокол за ч.1 ст.483 МКУ, сигарети іноземного виробництва марок «KULT Slim» та «NZ Black» у кількості 14 тисяч пачок вартістю 350 тисяч гривень вилучено. Санкції статті передбачають також накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів. Рішення у справі прийматиме суд.

23.12.2019