Як днями заявив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов, нова українська митниця, яку офіційно запустили 8 грудня в 00.00 годин, працюватиме на платників податків. За його словами, при реорганізації вдалося не допустити до роботи у лавах нової митниці більш як 500 “сумнівних” керівників з попередньої структури. Також з 26 до 16 буде скорочено кількість митниць.

Серед в.о. керівників, котрі цієї ночі об’їжджали пости, щоб переконатися, що все запрацювало якісно, був й Ігор Добровольський, якого Максим Нефьодов поставив реформувати Чернівецьку митницю у Буковинську. Ось що він розповів про цей місяць своєї роботи.

– Пане Ігорю, ваш київський очільник подякував усій команді, котра зробила перезапуск митниці. За його словами, залишилося лише відрегулювати питання деяких місць доставки, транзиту та проблем, пов’язаних із залізницею. Ви задоволені своєю роботою?

– Максимально намагався вкластися у графік переформатування Чернівецької митниці на нову структуру. Було багато роботи з особовим складом, потрібно було визначитися з тими, хто згоден і здатен працювати по-новому. Адже по всій Україні в штат Держмитслужби буде переведено лише 50% працівників. Далі, вже у грудні, розпочнуться конкурси на заміщення посад. Це теж дуже відповідальний момент, бо від керівника залежить уся робота митниці, її здатність працювати “по-білому”, ретельно поповнювати бюджет. А ще необхідно максимально знизити корупційні ризики та поставити бар’єр контрабанді.

– Не всіх задовольняло те, що ви робите. Всередині митниці плелися інтриги, маститі контрабандисти наймали платних активістів з числа місцевих маргіналів, щоби дискредитувати реформу.

– Тому що розуміли: ця реформа означає прощання з одіозними працівниками митниці, і що найголовніше – знищення напрацьованих ними у спарингу з контрабандистами схем. Людей, які підуть, буде замінено на професійних і чесних працівників. Ті, хто залишиться, мають усвідомити, що митниця не тільки може, а й зобов’язана працювати у правовому полі. Ми є одним із чи не найважливіших інструментів наповнення державного бюджету, а у нас зараз непростий час, триває війна, вітчизняна економіка з великими перевантаженнями виходить з кризи.

Хочу, щоб всі зрозуміли, що створення нової митниці – це не просто зміна вивіски. Ми будемо впроваджувати реформи на всіх напрямах, повертатися обличчям до чесного бізнесу, створюючи їм преферентні умови, пришвидшуючи митні процедури, усуваючи корупційні ризики, організовуючи на кожному пункті пропуску, у кожному терміналі максимально прозоре середовище.

Зараз ми вже маємо виходити на цифрові технології, робота митниці буде спрощена і стане прозорішою, якщо впровадимо діджиталізацію. Треба рухатися до кращих світових стандартів.

Працівників митниці, і це директива керівника Держмитслужби, треба максимально прибрати від безпосереднього контакту з тими, хто перетинає кордон, перевозить вантажі. Всі митні процедури мають мати відеосупровід. Скарги громадян на роботу митників мають розглядатися у стислі терміни.

Як наголосив Максим Нефьодов, митниця має в основному працювати з документами, затримувати порушників, притягувати їх до суду повинні правоохоронні органи. Це європейські підходи. Думаю, що невдовзі ми вийдемо на спільні з ЄС митниці. Коли наші митники працюватимуть разом з європейськими, молдовськими, білоруськими на спільних пунктах. Я би назвав це митним варіантом ProZorro.

– Що наразі ще потрібно митницям?

– Найперше, новій Буковинській митниці конче потрібне власне приміщення, і під час візиту в Чернівецьку область Прем’єр-міністра і голови Держмитслужби таке наполягання було ними озвучене. Тому сподіваємося на сприяння обласної влади у вирішенні цього питання.

Крім того, Буковинській митниці потрібні термінали, сучасне обладнання для огляду товаропотоків, потрібно нарешті запустити сканер, про який говорили і голова Держмитслужби, і Прем’єр-міністр. Він не має припадати пилом в ангарі. Потрібно працювати над розширенням інфраструктури, створенням належних умов як для громадян, так і для працівників митниці. Крім того, нова митниця потребує належної реклами своєї роботи, доступного переліку послуг, зокрема нових, які ми пропонуємо. Це теж один із елементів прозорості перед суспільством.

– Але ж ті, хто до цього поставляв великі партії взуття, одягу, тканин, гаджетів, інших товарів нікуди не поділися. Хтось вичікує, коли все завершиться, щоб вибудовувати нові схеми, хтось уже займається дискредитацією ваших кроків на покращення роботи.

– Їм можу сказати одне: тримати удар ми готові, повернення до старих напрацьованих роками схем не буде, замовні протестувальники на нас враження не справляють. А з тими митниками, які не перебудуються на нові критерії роботи, будемо і далі прощатися.

Різного штибу махінації з товаром будуть припинені, цигаркова мафія може сміливо звертати свою роботу на наших пунктах пропуску.

Усі, хто працює у транскордонних перевезеннях різних груп товарів, мають розуміти, що ми завжди будемо їхніми партнерами, всіляко сприятимемо їхнім бізнесам за однієї простої умови – 100% сплати всіх митних платежів.

Сергій СУЛИМА.