Бібліотечні посиденьки «Від Катерини до Андрея»

Вже вкотре Глибоцька центральна районна бібліотека збирає до себе два різних покоління: активну молодь та людей поважного віку на бібліотечні посиденьки «Від Катерини до Андрея». Учасниками вечорниць були учні Глибоцької гімназії, члени літературно-мистецької студії «Витоки», голова районного об’єднання ВУТ «Просвіта» Олександра Возняк, головний спеціаліст відділу культури і туризму Глибоцької РДА Євген Коржаков та батьки учасників заходу.

Протягом свята дзвенів сміх і лилась пісня, бадьорив душу дотепний жарт. Дівчата традиційно ворожили на свою долю, а хлопці грайливо підбадьорювали. Не обійшлося на святі без кусання Калити. Глядачі поринули у захоплюючу атмосферу українських андріївських вечорниць.

Чудовим подарунком для всіх присутніх був виступ Тріо Грищук «Ружі», які виконали колядку «Хай Ісус, мале дитя» та пісню «Вечірня Глибока», чим і вразили кожного високим професіоналізмом та українським духом!

Розвеселив зал своїми гуморесками місцевий поет Михайло Стасюк. Звучали старовинні румунські пісні у виконанні лауреата Премії ім. Ольги Кобилянської Флорі Лєрки.

Задоволена таким славним святом господиня – директор Глибоцької РЦБС Ольга Ковальчук, яка щиро подякувала всім присутнім.

По закінченню вечорниць ведучі привітали всіх з прийдешніми святами, подякували  учасникам та гостям, і наголосили, що такі дійства об’єднують громаду у єдину родину примножуючи українські народні традиції.

Завершальним етапом свята стало пригощання всіх смачною традиційною українською калитою, пиріжками та печеними яблуками.