Нова Буковинська митниця запрацює у ніч із 7 на 8 грудня

аксим Нефьодов: З 8-го числа Нова митниця офіційно запускається, перебираючи відповідні повноваження від ДФС.

Синхронно приступлять до роботи і всі реформовані митниці України. Про це повідомив головний митник держави Максим Нефьодов (на знімку).

«Вітаємо себе й усіх причетних! З 8-го числа Нова митниця офіційно запускається, перебираючи відповідні повноваження від ДФС. Відповідне розпорядження тільки що ухвалив Кабінет міністрів. Спеціально стартуємо в неділю, аби мінімізувати можливі проблеми на початку роботи. Але заздалегідь вибачаюсь, якщо перші пару днів десь щось буде складно – все-таки одномоментне вимкнення однієї великої структури і запуск іншої – це челендж. Але все точно буде добре!», – написав він у себе на сторінці у Фейсбук.

Як заявив голова комісії з реорганізації Чернівецької митниці ДФС Ігор Добровольський, перезавантаження завершується, Буковинська митниця майже готова до запуску. Завершуються ротаційні процедури та господарські справи, пов’язані з новими приміщеннями для роботи оновленої митниці.

Тим часом, кадрова пертурбація вже дає солідні результати. Так цієї ночі на кордоні з Румунією в пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» затримано величезну партію цигарок, захованих у рулонах з папером. Це більше, ніж 400 ящиків, 200 000 пачок цигарок. Папір, завантажений на авто, пересікав територію України у режимі транзиту з Росії і дістався західного кордону. Але пильність буковинських митників не підвела, «Папір для гофрування немелований у рулонах», як голубці, нафаршированих цигарками походженням з країни-агресора зупинили на українському кордоні.

Остаточну кількість та вартість підакцизу буде встановлено після повного вивантаження транспортного засобу. Наразі співробітники митниці запроваджують справу про ПМП за ознаками ч.1 ст.483 Митного кодексу України.

Схоже, митники вже взялися за роботу по-новому.

Сергій СУЛИМА.

Фото надані прес-службою митниці.