Новий очільник Буковини Сергій Осачук розповів про перші кадрові рішення в ОДА

Про перший тиждень роботи на посаді голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук розповів сьогодні журналістам на своєму брифінгу.

Формат зустрічі з журналістами був дещо незвичний – під будинком з левами.

За словами Сергія Осачука, його перший тиждень завершився підписанням нових доручень та призначень.

На питання журналістів щодо кадрових призначень в ОДА, На Сергій Осачук заявив, що вже особисто обрав заступників, а новостворену команду презентує за кілька тижнів.

«Я маю дуже сильне бажання завершити цей процес до кінця грудня, оскільки цей процес пов’язаний з допусками, перевірками, думаю ми до кінця грудня повністю команду сформуємо. Звичайно це є Наталія Гусак та Богдан Ковалюк. Я сам рекомендував, я місцевий, я знаю їх фаховість і це перший мій критерій», – зазначив голова ОДА.

Наразі координаторка медичної реформи в області Наталія Гусак та депутат Чернівецької міськради Богдан Ковалюк є радниками голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука.

«Зараз вони радники, адже процедура призначення заступників довга, а мені потрібні люди у команді», – сказав Сергій Осачук.

За його словами, досі триває процес призначення нових голів районних державних адміністрацій, щоправда прізвищ поки не назвав. Сказав лише, що ймовірно, це будуть члени партії «Слуга народу».

«Для чого людині йти в партійну роботу, займатися виборами, агітувати, проводити виборчі кампанії, перемагати, а потім не бути допущеним до реалізації своїх програм? Тому я вважаю, що представники партії «Слуга народу» мають бути членами команди управлінців на території Чернівецької області, але за принципом, що це носії нової енергетики», – зауважив Сергій Осачук.

Краєурядник Буковини каже, що наразі головна його проблема – це брак часу.

«Коли це перший тиждень роботи, а тут потрібно не зупинити процеси, які вже тривають, не зупинити процеси прийняття обласного бюджету, завершення роботи над перспективним планом, але так само важливо трохи надихати новою динамікою. І це все має одну велику проблему для мене на сьогоднішній день. Ця проблема – це обмаль часу. Я не знаю, де взяти більше хвилин у годині», – каже Сергій Осачук.

Водночас є речі, які надихають голову Чернівецької ОДА.

«Я вам скажу, що є дві речі, які мене неймовірно надихають: з одного боку, усвідомлення та відчуття неймовірно сильної підтримки громадян, мешканців Чернівецької області, а з іншого боку, ми маємо повний картбланш від офісу президента України», – заявив Сергій Осачук.

Галина Єреміца