Вони не столярі, не теслі, вони – верхолази

Зазвичай, ці високі дерева із крислатими кронами, прикрашають подвір’я, дають бажану тінь у літню спеку поблизу людських осель та адміністративних споруд і милують око. Але з віком кожне з таких дерев, особливо м’яких порід нерідко становлять небезпеку при сильних вітрах і снігопадах. Засохлі крони під їхнім натиском можуть травмувати людей, завдавати шкоду дахам будівель та огорожам. Аби запобігати цьому і роблять свою, можна сказати ювелірну роботу, верхолази з Карапчева: брати Георгій та Іван Даскалюки зі своїм напарником Василем Тимчуком.

Вони, маючи спеціальне спорядження, наче справдні альпіністи залізають на висоту дерев, що інколи сягають до 35 метрів, і акуратно зрізують засохлі гілки та крони. Працюють так, щоб жодне з них не завдавало травм власникам обійсть, не пошкоджувало будинки і огорожі навколо них.

До послуг цієї невеликої бригади охоче вдаються мешканці не лише Карапчева, а і навколишніх сіл, зокрема і населених пунктів за межами Глибоччини. При цьому укладають з майстрами відповідні трудові договори на виконання робіт.

За три роки ці фахівці не допустили жодних порушень правил безпеки, водночас позбавивши насадження засохлих гілок та крон продовжують вік дерев, котрі відтак ще довго радують зір своєю зеленню.

Василь Гейніш