Стипендію від глави держави отримуватиме учениця 10 класу Купського НВК №2 Анна-Рената Дулгер

У понеділок, 25 листопада, у Києві 270 учням і студентам зі всієї України, зокрема і нашій Анні-Ренаті, вручили дипломи лауреатів президентської стипендії. Це відбулось в урочистій обстановці і на заході була присутня міністерка освіти і науки Ганна Новосад. Вітаючи юну еліту країни головна освітянка України зазначила:
– Ніхто з вас не знає достеменно, як далі допоможе вам те, що ви є переможцем олімпіади чи конкурсу Малої академії наук. Безперечно, не всі з вас продовжать наукову роботу, але, безперечно, кожному з вас це тим чи іншим чином допоможе в житті, допоможе будувати власну освітню траєкторію, власну кар’єру… Ми як уряд маємо зробити все залежне від нас, щоб кожен з вас мав можливість продовжувати тут наукову кар’єру, мав усі умови для цього, був інтегрований в міжнародний контекст.
Як додала Ганна Новосад, 270 стипендіатів (150 переможців учнівських олімпіад та 120 переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук), незалежно від того, навчаються вони у школі чи вже у виші, щомісяця протягом року отримуватимуть грошову винагороду за свої інтелектуальні досягнення. В цьому році розмір стипендії становить 2600 грн на місяць. Виплата стипендій здійснюється Міністерством освіти та науки через Національний центр Мала академія наук України на банківські рахунки стипендіатів.
Додамо, що з 2006 по 2019 рік лауреатами стипендії Президента України стали 3780 школярів та учнів Малої академії наук.
Георгій СЕМЕНЮК.
На знімку: Анна-Рената Дулгер (друга зліва) разом з міністеркою освіти і науки України Ганною Новосад (четверта зліва) та іншими стипендіатами Президента України.

Фото Освіта Глибоччини