ЦЕНТР ПМСД Глибоцької ОТГ провів навчальний семінар на тему «Надання невідкладної допомоги при критичних станах»

Перша допомога – це проведення найпростіших медичних заходів для порятунку життя, зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації і попередження розвитку можливих ускладнень. Професійно таку допомогу надають, звичайно ж, медики, але кожен з нас повинен знати як надати допомогу до приїзду карети швидкої медичної допомоги. Тому вміння кожного з нас надати першу допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у збереженні життя людини.

       Саме з цією ціллю сьогодні у Глибоцькому ліцеї був проведений навчальний семінар на тему «Надання невідкладної допомоги при критичних станах».

       Старший лікар пункту Глибока Прутського відділення Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Манюк Василь Борисович та фельдшер цього ж пункту Добрянський Василь Миколайович доступно пояснили педагогам та медичним працівникам учбових закладів та дошкільних установ Глибоцької об’єднаної територіальної громади про основні принципи надання першої медичної допомоги.

    Були продемонстровані реанімаційні дії для надання першої допомоги при втраті свідомості, кровотечі, гіпертонічному кризі, ураженні електричним струмом, при підозрі на інфаркт міокарду та гострих порушеннях мозкового кровообігу, при отруєні, епілептичних нападах.